سرنخی از ایران در گنجینه وایکینگ‌ها

سرنخی از ایران در گنجینه وایکینگ‌ها

چکیده:

فهرست مطالب

سرنخی از ایران در گنجینه وایکینگ‌ها

تحقیقات نشان می‌دهند که یک ظرف دردار که گل سرسبد یک گنجینه اسکاتلندی محسوب می‌شود با استفاده از نقره‌ای ساخته شده است که این نقره از معدنی واقع در ایران استخراج شده است.

این ظرف دردار نقره‌ای ستاره گنجینه گالووی است. گنجینه گالووی غنی‌ترین مجموعه متشکل از اشیاء عصر وایکینگ‌ها است که تاکنون در ایرلند و بریتانیا کشف شده است. در حقیقت در سال ۹۰۰ میلادی دفن و در محوطه‌ای واقع در اسکاتلند کشف شد. اکنون نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد منشاء این ظرف نقره به آسیای غربی بازمی‌گردد و در حدود ۱۰۰۰ سال قبل نیمی از جهان را سفر کرده است تا به اسکاتلند برسد.

این شیء حدودا یک دهه پیش از زمینی واقع در اسکاتلند خارج شد درحالی که اطراف آن‌را منسوجات باستانی پیچیده بودند که باقی ماندن این منسوجات به خودی خود مسئله‌ای بسیار نادر است.

سرنخی از ایران در گنجینه وایکینگ‌ها

همچنین می‌توانید (تاثیر نور در عکاسی و نورپردازی بهتر) بخوانید.

سطح این شیء فقط از طریق اسکن اشعه ایکس قابل مشاهده بود. از آن زمان تاکنون  منسوجات از روی ظرف برداشته شده‌اند و در مکانی دیگر نگهداری می‌شوند و ظرف نیز با کمک لیزر پاکسازی شده است تا خوردگی سبز روی بیشتر سطح نقره‌ای آن حذف شود و به طور علمی دردست بررسی است.

بررسی‌های بیشتر برروی این شیء، جزئیاتی از طرح‌هایی به شکل تاج، محراب‌های آتشین و موجوداتی از جمله پلنگ و ببر را برای نخستین‌بار قابل مشاهده کرده است.

تصاویر حک شده بر روی این ظرف به مفاهیم مربوط به مزدیسنا، آیین دوران امپراتوری ساسانیان اشاره دارد. همچنین نتایج بررسی‌های علمی نشان می‌دهد نقره‌ای که این ظرف با استفاده از آن ساخته شده است از معدنی استخراج شده است که در ایران واقع شده است.

این مجموعه اشیاء تاریخی در سال ۲۰۱۴ با استفاده از دستگاه فلزیاب در اسکاتلند کشف شد. این گنجینه که به عنوان یکی از مهم‌ترین یافته‌های باستان‌شناسی بریتانیا است از بیش از ۵ کیلوگرم نقره، طلا و سایر مواد تشکیل شده و اشیاء متنوعی از صلیب گرفته تا سنجاق سینه را شامل می‌شود.